13. Vikend smeha - Zveza kulturnih organizacij Tržič
741
post-template-default,single,single-post,postid-741,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-news-3.0.6,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

13. Vikend smeha

Vikend smeha je prireditev, ki v Križe že vrsto let privablja ljubitelje gledališča. Letos je že 13. po vrsti potekal od četrtka, 23. 8., do nedelje, 26. 8. 2018, v kulturnem domu v Križah.

Humor je povezovalna nit vseh gledaliških predstav, prava sprostitev v zadnjih počitniških dneh. Domači ansambel KD Kruh je izvedel komedijo Janeza Jalna Lesena peč. Kot organizator srečanja amaterskih gledališč skupaj z OI JSKD Tržič pa smo letos povabili še gledališke skupine iz Krope, Bohinjske Bele in Zasipa pri Bledu. Vedno povabimo nagrajene amaterske skupine, ki so v zadnji sezoni dobile priznanja za premierne izvedbe gledaliških predstav.

V petek je Gledališka skupina Belansko iz Bohinjske Bele izvedla igro Dese Muck Neskončno ljubljeni moški. Igralka Jožica Vrečko je za odigrano vlogo babice prejela priznanje za najboljšo žensko vlogo na letošnjem srečanju gorenjskih gledaliških skupin.

V soboto je dramska skupina Čofta iz KD Kropa predstavila gledališko predstavo Anžeta Habjana Romanca u Karlovc. Predstava je izvedena v kroparskem dialektu, ki je precej podoben tržiškemu govoru. Zgodba črpa vsebino iz različnih pripetljajev v zgodovini Krope.

V nedeljo pa se je predstavil KUD Kamot iz Zasipa pri Bledu z veseloigro Lucije Vidic Pokljuški zdravnik. Osrednja tema veseloigre je izgradnja super-obvoznice, ki bi povezovala dva slovenska bisera, Bled in Bohinj …

Tudi letos smo vas torej s smehom in pristno ljudsko šaljivostjo pospremili v jesen!

Slavko Bohinc,

Predsednik KD Kruh Križe