17. Vikend smeha - Zveza kulturnih organizacij Tržič
1362
post-template-default,single,single-post,postid-1362,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-news-3.0.6,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

17. Vikend smeha

Vikend smeha že vrsto let v Križe privablja ljubitelje gledališča. Festival ljubiteljskih gledaliških skupin pripravlja KD Kruh Križe s pomočjo OI JSKD Tržič in Zveze kulturnih organizacij Tržič ter s podporo Občine Tržič. Letos, ko domače kulturno društvo praznuje 20-letnico delovanja, bo program posebej bogat in prinaša kar pet odličnih gledaliških večerov: gostovale bodo tri od letošnjih najboljših predstav gorenjskih ljubiteljskih odrov, tržiška skupina Smeh pripravlja humoristični večer z naslovom Smeh … kaj je že to?, po dolgem času pa bo v domačem kraju nastopil komik Rok Bohinc.

Gledališki festival bo v petek, 2. 9., odprla predstava Branka Đjurića – Đura Avdicija v izvedbi KD Tuhinj, ki prikazuje neskončno zabavno avdicijo za lokalno gledališče. Naslednji dan bo na sporedu avtorska komedija Fetiš na puter Gledališča Toneta Čufarja Jesenice, ki je med drugim igralcema prinesla tudi nagrado Matiček na minulem Linhartovem srečanju.

V petek, 9. 9., bo s stand up komedijo nastopil Rok Bohinc, ki napoveduje, da bo »v referatu ‘moje zmešano življenje’ govoril tudi o svoji družini, osebnem razmerju, študiju, pripravah na dojenčka, o spominih na otroštvo v Križah ter o svoji ljubezni do slovenskih telenovel.« Za sobotni večer, 10. 9., humoristična skupina Smeh obljublja pravi tržiški veseli večer s skeči, petjem, plesom in streljanjem! Vikend smeha se bo v nedeljo, 11. 9., zaključil s predstavo Sleparja v krilu KD Bohinjska Bela, v kateri dva obubožana igralca skušata v ženski preobleki prelisičiti umirajočo milijonarko.

Predstave bodo v kulturni dvorani v Križah ob 20. uri, le zadnji večer ob 19. uri. Cena vstopnice za posamezno predstavo je 5€.

Za informacije in rezervacije pokličite na tel. 041-204-952 ali pišite na david.ahacic@gmail.com.