EX TEMPORE Tržič 2022 - Zveza kulturnih organizacij Tržič
1402
post-template-default,single,single-post,postid-1402,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-news-3.0.6,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

EX TEMPORE Tržič 2022

Kulturno društvo tržiških likovnikov je svoje veščine ponovno pokazalo na dogodku Ex tempore. Večina razstavljenih umetnin je tako vsaj delno nastala na dan dogodka, 25. junija 2022. Ustvarjalci so dokazali svojo kreativnost in brez posebnih predpriprav ustvarjali na temo gibanja.

Žetev dogodka je 20 novih slikarskih del. Slike so si med seboj zelo različne, prav vsaka nosi avtorski pečat. Ustvarjalci so si določeno tematiko – gibanje – interpretirali na raznovrstne in domiselne načine. Pogosto so v fokus postavili motiv živali, med njimi po številčnosti  upodobitev prevladujejo metulji.

Prijetnost dogodka Ex tempore se izkazuje prek vseh razstavljenih del, najpozornejši opazovalci boste zapazili obešene tudi otroške slike, ki so jih ustvarili naključni mimoidoči mladi, nemara prav bodoči likovni umetniki.

Suzana Kokalj, umetnostna zgodovinarka