Festival #FLIF 2020 - Zveza kulturnih organizacij Tržič
988
post-template-default,single,single-post,postid-988,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-news-3.0.6,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Festival #FLIF 2020

Letošnji, tretji Festival ljubiteljskega igranega filma #FLIF je v organizaciji skupine Avantura (KD sv. Janeza Krstnika Kovor) potekal na spletu. V soboto, 7. novembra, si je tako več kot 1400 uporabnikov ogledalo 14 izbranih filmov, ki so jih posneli ustvarjalci iz celotne Slovenije. Do 18. ure je hkrati potekalo tudi glasovanje za najboljši film po izboru občinstva.

Strokovno oceno filmov je pripravil režiser Metod Pevec, ki je tudi izbral najboljše: za najboljšo montažo Sven Tomaško za film Dvojna penetracija, za najboljšo fotografijo Vida Habjanič za film Deset do sedmih, za najboljši scenarij Oskar Šubic za film Ita(B)rina, v katerem je nastopila tudi najboljša igralka Brino Vozelj, za najboljšega igralca Matej Klančar za vlogo v filmu Pobeg. Posebni omembi je Metod Pevec dodelil filmoma Govor, ki ga vidiš v režiji Gašperja Markuna in Tadeja Korena Šmida in Ta kratke v režiji Marine Cernetig. Nagrada za najboljšo režijo je pripadla Janu Fabrisu za film Skoraj polnoč, za najboljši film pa je ocenjevalec razglasil film Pobeg v režiji Irene Žugič.

Za najljubši film so glasovali tudi gledalci. Med več kot 500 oddanimi glasovi jih je 153 prejel film Rdeča nit režiserke Laure Sarafinov in tako postal najboljši film po izboru občinstva.

Zaključno oddajo z razglasitvami si oglejte na povezavi: