Izobraževalni izlet KD tržiških likovnikov - Zveza kulturnih organizacij Tržič
1152
post-template-default,single,single-post,postid-1152,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-news-3.0.6,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Izobraževalni izlet KD tržiških likovnikov

Prejemnici glavne nagrade na lanski (Kristina Lindav) in letošnji (Dragica Kurillo) društveni razstavi ex-tempore sta se finančnemu delu odrekli v korist društva, kar je bila ena od spodbud za organizacijo društvene ekskurzije, tokrat na Dolenjsko in v Posavje. 7. avgusta se je nekaj več kot 30 članov društva in njihovih prijateljev pod vodstvom predsednice Francke Globočnik in vodnika Davida Ahačiča odpravilo najprej v Novo mesto, kjer smo obiskali stolnico sv. Nikolaja, arheološko razstavo v Dolenjskem muzeju in Jakčevo hišo, med sprehodom pa poiskali tudi Mestni park, Knjižnico Mirana Jarca, Hladnikovo ulico, Glavni trg, Breg in Kandijski most.

Popoldne smo obiskali sevniški grad, čudovit primer utrjenega baročnega dvorca z lepim razgledom na tok reke Save. Poleg obnovljenega parka z vinogradom in oživljenega gradu smo si v njem lahko ogledali tudi razstavo priznanega domačega slikarja mlajše generacije Nika Anikisa Skuška.

Izobraževalni dan smo zaključili v bližnjem Krmelju, tržiški likovniki so namreč prijateljsko povezani s tamkajšnjimi ustvarjalci. Na gostoljubnem sprejemu so nam predstavili zgodovino kraja in bogato kulturno življenje ter nam pokazali priložnostno fotografsko razstavo.