Katarince so si priborile nastop v Moskvi - Zveza kulturnih organizacij Tržič
858
post-template-default,single,single-post,postid-858,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-news-3.0.6,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Katarince so si priborile nastop v Moskvi

Vokalna skupina Katarince, ki jo vodi Janja Meglič, se je v soboto, 11.5.2019, udeležila festivala  Veseli veter 2019, ki je potekal na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu. Na festivalu je sodelovalo več kot 300 nastopajočih iz petih držav – Madžarske, Hrvaške, Ukrajine, Rusije in Slovenije. Nastopajoče je v predizboru ocenjevala strokovna komisija, udeleženci pa so morali zapeti dve pesmi, eno v ruščini in eno v maternem jeziku.

Po oceni komisije so se mladi lomski pevci uvrstili na popoldanski Gala koncert in prejeli 1. mesto med vokalnimi skupinami, čisto na koncu pa še laskavi naslov zmagovalca festivala Veseli veter 2019, ki jim omogoča, da drugo leto nastopijo na festivalu Veseli veter v Moskvi.