Kulturni sprehod po mestnem jedru - Zveza kulturnih organizacij Tržič
1327
post-template-default,single,single-post,postid-1327,single-format-standard,bridge-core-3.1.3,qode-news-3.0.6,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Kulturni sprehod po mestnem jedru

David Ahačič, foto: Sergej Radosavac

Zveza kulturnih organizacij Tržič je 21. maja ob svoji 60-letnici delovanja in vstopu v vseslovenski Teden ljubiteljske kulture pripravila sprehod po tržiškem mestnem jedru, med katerim so se s svojimi dejavnostmi predstavila številna kulturna društva.

Na parkirišču pred stavbo na naslovu Balos 4, v kateri delujejo nekatera društva, so nastopili člani KUD Ampus, KUD Leyli, skupine Country ritem (KD sv. Janeza Krstnika Kovor) ter Lomski fantje; v fužini Germovki gledališčniki KUD Podljubelj in ljudski pevci KD Jerbas; pred hišo Toneta Pretnarja Katarince iz KD Zali rovt; v atriju Občine ženska vokalna skupina Kresnice (Kovor) in Stanislava Dolinar Bohinc iz KD Kruh Križe; pred Paviljonom NOB pa člani Folklorne skupine Karavanke in kvinteta Pueri cantorum. Sprehod smo zaključili z odprtjem pregledne likovne razstave, ki jo je pripravila OI JSKD Tržič, udeležili pa so se je člani KD tržiških likovnikov, KUD Načeta paleta, Foto kluba Tržič in FS Karavanke. Program sta povezovala Boris Kuburič in David Ahačič, z recitacijami je sodelovala Marina Bohinc iz Mladinskega gledališča Tržič. V širši program praznovanja je sodil tudi večerni koncert Pihalnega orkestra Tržič ob njihovi 95-letnici delovanja.

Ta dogodek je le eden izmed številnih, ki so jih društva pripravila v Tednu ljubiteljske kulture, vsa gospodinjstva v občini pa so v tem času prejela tudi predstavitveni katalog društev – kot informacijo in spodbudo k vključitvi v raznovrstne dejavnosti ljubiteljske kulture. Praznujemo namreč z geslom: Kultura v vsak tržiški dom!