Prešerno v Tržiču - Zveza kulturnih organizacij Tržič
1563
post-template-default,single,single-post,postid-1563,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-news-3.0.6,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Prešerno v Tržiču

Člani KD tržiških likovnikov so se pred štirimi leti odločili obuditi običaj, da ob kulturnem prazniku ponovno okrasimo izložbe po Tržiču s podobami Franceta Prešerna. Vsako leto jih nekaj dodamo in jih postavimo na ogled po tržiških izložbah.
Tudi letos so na ta način s partnerji (Zvezo kulturnih organizacij Tržič, OI JSKD, Knjižnico dr. Toneta Pretnarja in Ljudsko univerzo Tržič) sooblikovali praznični utrip v mestu 8. februarja. Po recitalu Prešernove poezije v atriju občine Tržič smo se ob ogledu razstave Prešernovih portretov po izložbah in branju poezije sprehodili po glavni mestni ulici do Knjižnice dr. Toneta Pretnarja, kjer pa so pripravili slavnostni dogodek s Tonetom Kuntnerjem.