Prisrčen pozdrav iz Tržiča - Zveza kulturnih organizacij Tržič
912
post-template-default,single,single-post,postid-912,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-news-3.0.6,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Prisrčen pozdrav iz Tržiča

24. oktobra je Tržiški muzej gostil predstavitev knjižne monografije o starih razglednicah Tržiča in okolice z naslovom Prisrčen pozdrav iz Tržiča. Razglednice so zanimiv zgodovinski dokument, saj nam pomagajo spremljati razvoj pokrajine, zaznati spremembe v posameznih krajih ter spoznati, na kaj so bile minule generacije najbolj ponosne. V knjigi je zbranih 299 razglednic, najstarejša je iz leta 1897, najmlajše pa so iz obdobja velikih novogradenj v 60. letih 20. stoletja. Predstavitev razglednic dopolnjujejo spominske pripovedi ljudi, ki so bolj ali manj neposredno vezane na vsebino razglednic.

Pogovor ob izidu so oblikovali člani uredniškega odbora, zbiratelj Tone Kavčič, kustos dr. Bojan Knific, Boris Kuburič in David Ahačič. Dragoceno zbirko je ob pomoči Tržiškega muzeja pripravila in izdala Zveza kulturnih organizacij Tržič.