Razstava CENZURIRANO - Zveza kulturnih organizacij Tržič
733
post-template-default,single,single-post,postid-733,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-news-3.0.6,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Razstava CENZURIRANO

KUD Načeta paleta vabi na odprtje skupinske razstave z naslovom CENZURIRANO, ki bo v petek, 7. 9. 2018, ob 19. uri v Kulturnem centru Tržič.

Člani društva se tokrat spoprimejo s pojmom cenzure, poimenujejo se za cenzorje ter sami nad sabo izvedejo samocenzuro ali pa gredo v popolnoma nasprotno, ne-cenzurirano smer. Kaj se zgodi, ko skupina umetnikov sama cenzurira lastna dela? Kje postavijo mejo? Razstava bo osvetlila tudi družbeno kritičen pogled in avtorjem za čas razstave podarila glas ter potencialen vpliv na lokalno okolje in razmišljanje.

Kulturni program bodo oblikovali: Nena Bogataj, člani KUD Načeta paleta, JOE JOE z novim videospotom Doktrina Shocka in malo starejšim LariFariStar.

Razstavo bo odprl tržiški slikar Vinko Hlebš.

Razstavo je podprla Občina Tržič v okviru javnega razpisa za sofinanciranje programov ljubiteljske kulture.

16+ Ogled razstave je primeren za odraslo publiko.