Razstava KUD Načeta paleta: Voda, vir življenja v umetniški govorici - Zveza kulturnih organizacij Tržič
1375
post-template-default,single,single-post,postid-1375,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-news-3.0.6,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Razstava KUD Načeta paleta: Voda, vir življenja v umetniški govorici

V petek, 19. 8. 2022, so v Galeriji Atrij Občine Tržič člani KUD Načeta paleta pripravili skupinsko razstavo z naslovom Voda, vir življenja v umetniški govorici. Dogodek je povezoval nekdanji predsednik društva Matevž Urbančnik. Uradno je razstavo odprla Irma Lipovec. Za glasbeni program je poskrbel Luka Ropret. S svojo interpretacijo toka vode na električni kitari je obiskovalce popeljal v akvatične ritme. Po pogostitvi so si obiskovalci lahko ogledali dela članov KUD Načeta paleta.

Tehnike izdelkov se na tej razstavi zelo razlikujejo, saj se najde vse od kiparstva, rezbarjenja lesa, slikanja z akrilnimi barvami, grafike, fotografije do multimedijskih izdelkov, kar povzame raznolikost tega kulturnega društva. Naslov Voda so si izbrali, ker bi radi spodbudili k odgovornemu ravnanju s pitno vodo in zavedanju o podnebnih razmerah. Člani se zavedajo, kako zelo pomembno je pristopiti k resnemu reševanju globalnega segrevanja, zato želijo ljudi nagovoriti preko medija umetnosti.

Razstavljalo je 13 članov, Maruša Kline, Klavdija Bogataj, Andrejka Belhar Polanc, Jerneja Mihevc, Mark Mandy, Sašo Bogataj, Bojan Toporiš, Robert Dolčič, Matej Sitar, Jelena Dolenc, Jošt Belhar, Leya Blackbird in Nina Šterman.