Uspehi Folklorne skupine Karavanke - Zveza kulturnih organizacij Tržič
772
post-template-default,single,single-post,postid-772,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-news-3.0.6,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Uspehi Folklorne skupine Karavanke

Starejša otroška folklorna skupina Karavanke – uvrstitev na državno srečanje OFS v Majšperk

Pri FS Karavanke vedno dajemo velik pomen kulturni dediščini domačega kraja. Tokrat so otroci starejše folklorne skupine pod vodstvom Saše Meglič in Pije Japelj prikazali obrt nogavičarjev, ki je bila v prvi pol. 19. st. zelo razvita.  S prikazom te obrti so otroci skozi  igro, petje in ples ponazorili izdelavo, barvanje in pletenje nogavic. Odrska postavitev z naslovom Štumf s ta uscane gase je bila izbrana na državno srečanje otroških folklornih skupin v Majšperk, kjer je skupina prejela zlato priznanje s pohvalo za najbolj prepričljivo izvedbo v celoti.

Starejša otroška folklorna skupina Karavanke – Gostovanje na mednarodnem otroškem folklornem festivalu v Ukrajini

Starejša otroška folklorna skupina Karavanke se je v mesecu avgustu udeležila mednarodnega otroškega folklornega festivala v Ukrajini. Festival je potekal pod okriljem Zveze ljudskih tradicijskih skupin Slovenije. Otroci so spoznavali plesno, pevsko, glasbeno in oblačilno kulturo drugih narodov, hkrati pa poskrbeli za prikaz slovenskega ljudskega izročila ter promocijo Tržiča in Slovenije izven naših meja. Na festivalu, kjer se je predstavilo 15 tujih skupin, je Starejša otroška folklorna skupina Karavanke v tekmovalnem delu prejela posebno priznanje za izvrstnost predstavljenega programa.

Pevci  ljudskih pesmi FS Karavanke – dosegli državni nivo

Po večletnem nastopanju in uspešnem delovanju poustvarjanja slovenske ljudske pevske dediščine so mladi pevci ljudskih pesmi pri FS Karavanke že drugič dosegli državni nivo. Spomladi pa so se prvič predstavili tudi s samostojnim koncertom Ena ptička priletela, ki so ga pripravili v Tržiškem muzeju. Skupina deluje pod vodstvom  Pije Japelj.

Pevke ljudskih pesmi FS Karavanke – dosegle državni nivo

Pevke ljudskih pesmi FS Karavanke delujejo že vrsto let. Njihovo petje je iz leta v leto kakovostnejše, kar kažejo njihovi vsakoletni uspehi . V letošnji sezoni so pevke dosegle državni nivo poustvarjanja slovenske pesemske dediščine. V zadnjih letih pa se lahko pohvalijo tudi z organizacijo samostojnih pevskih koncertov in zgoščenko tržiških ljudskih pesmi z naslovom Oj, dolinca, oj dolinca. Skupino vodi Maja Tekavec.