Vabilo pobratenega mesta Ludbreg - Zveza kulturnih organizacij Tržič
760
post-template-default,single,single-post,postid-760,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-news-3.0.6,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Vabilo pobratenega mesta Ludbreg

Vabilo pobratenega mesta Ludbreg k projektu Združeni v kulturi

Med 7. in 9. septembrom se je številčna skupina tržiških kulturnikov, kuharskih mojstric in sodelavcev občinske uprave v hrvaškem Ludbregu udeležila mednarodne konference, ki jo je v okviru evropskega projekta United in culture – EU pripravilo tamkajšnje Kulturno-umjetniško društvo Anka Ošpuh.

Cilj projekta je promocija evropske kulturne dediščine skozi srečanja državljanov članic povezave; stik različnih jezikov, narodnosti, kultur in izročil omogoča tudi revitalizacijo dediščine in spodbuja zavedanje o potrebnosti razumevanja multikulturnosti in strpnosti.

Del konference je bila tudi javna prireditev na osrednjem mestnem trgu, kjer so se predstavile posamezne umetniške skupine vseh sodelujočih mest – Ludbrega, Sremskih Karlovcev, Laškega in Tržiča. Tržiška skupina je bila tudi najštevilčnejša: del programa je povezovala Maja Tekavec, zapele so pevke ljudskih pesmi KD Folklorna skupina Karavanke, Matjaž Kokalj je raztegnil meh svoje harmonike, nastopili so tudi godalni kvartet Glasbene šole Tržič ter člani KUD Ampus. Naše mesto in njegovo kulinarično dediščino so na stojnicah predstavljali uslužbenci TPIC in članice študijskega krožka Tržiška kulinarična dediščina na Ljudski univerzi Tržič. V galeriji ludbreškega gradu so člani KD tržiških likovnikov pripravili tudi razstavo z motivi Tržiča in okolice. V okviru konference so svoje dejavnosti predstavili tudi tržiški muzealci ter sodelavci Centra za socialno delo Tržič oz. Mladinskega centra. Delegacijo občine Tržič je sicer vodil podžupan Dušan Bodlaj.

 

David Ahačič