Začetek gledališke sezone s spominom na Slavka Bohinca - Zveza kulturnih organizacij Tržič
951
post-template-default,single,single-post,postid-951,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-news-3.0.6,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Začetek gledališke sezone s spominom na Slavka Bohinca

Gledališka skupina KD Kruh Križe napoveduje premiero nove predstave, ki jo bo ob prvi obletnici smrti ustanovitelja društva Slavka Bohinca posvetila njegovemu spominu. Premiera bo v petek, 9. oktobra ob 19. uri v kulturni dvorani v Križah, sledili ji bosta še predstavi v soboto in nedeljo ob isti uri.

Slavko Bohinc je vse od ustanovitve društva leta 2002 spodbujal in vodil razvoj naših dejavnosti na številnih področjih, gledališče mu je bilo še posebej pri srcu. Neutrudno je povezoval člane skupin različnih generacij, raziskoval nove ideje, snoval in postavljal scenske elemente, skrbel za organizacijo gostovanj in oglaševanje, kasneje pa tudi odlično zaigral v mnogih predstavah. Njegova zadnja vloga cesarja Janeza v lanskoletni predstavi Martin Krpan nam bo ostala v živem spominu. Oboževal je žlahtno komedijo – najraje v povezavi z izročilom in dediščino, zato se je ob našem repertoarju porodila tudi ideja o festivalu komedije, Vikendu smeha, ki smo ga letos izvedli že 15. Slavkovi hudomušnosti se ne bomo izneverili, zato postavljamo na oder humoristično delo, izbor dramskih del Antona Pavloviča Čehova pod naslovom Zabavni večer s Čehovom ali Posodi mi vendar pištolo!

Gre za izvedbo skečev O škodljivosti tobaka, Tragik po sili in Medved z avtorskimi medigrami, skozi katere bomo pokukali v avtorjevo življenje in njegov odnos do življenja, ustvarjanja, domovine. Anton Pavlovič Čehov (1860-1904) ni bil le eden najbolj priljubljenih ruskih pripovednikov, pač pa predvsem precizen opazovalec in komentator življenja običajnih ljudi v drugi polovici 19. stoletja ter vztrajen prenovitelj ruskega gledališča. Poleg velikih dramskih besedil njegovo zapuščino sestavljajo tudi krajša dela, nekakšne dramske skice, v katerih se šaljivo poigrava s slogom, a tudi skozi nekoliko grenek smeh se njegovim junakom uspe dotakniti src gledalcev.

V predstavi bodo nastopili Tereza Gosar, Draga Heijden Bajt, Jana Kus, Alenka Golmajer Terziev, David Ahačič, Lojze Markič in Roman Teran.

Izvedbo prireditev bomo prilagodili aktualnim javnozdravstvenim razmeram in navodilom NIJZ. Število sedežev bo omejeno, zato je obvezna vnaprejšnja rezervacija vstopnic na tel.: 041-204-952 (David) ali na e-naslov: david.ahacic@gmail.com.

Prijazno vabljeni!